Trafikalt grunnkurs, inkl. førstehjelpskurs

Denne pakken inneholder 3 kurskvelder med teori og 1 kveld med førstehjelpskurs.

Før du kan ta kjøretimer eller øvelseskjøre hjemme, må du ta trafikalt grunnkurs. Kurset er obligatorisk. Når du har fullført kurset, så får du et bevis i posten som gir deg rett til å øvelseskjøre. Er du over 25 år, så er du fritatt for deler av trafikalt grunnkurs.

Kr 2 000,-     Se egen side


pakke:

trafikalt grunnkurs, inkl. førstehjelpskurs og trafikant i mørke

Her får du alt du trenger i en oppstartpakke. 3 kvelder med teori, 1 kveld med førstehjelpskurs og en kveld med trafikant i mørke.


Kr 3 500,-


pakke:

trinnvurdering trinn 2 trinnvurdering trinn 3 sikkerhetskurs på bane sikkerhetskurs på veg
forbikjøring
førerprøve
7 kjøretimeR

Her har vi satt sammen en pakke som er et godt tilbud til deg for at du skal komme i gang med lappen. Gebyr til NAF og trafikkstasjonen er ikke inkludert.

Kr 20 990,-


Teorikurs trinn II og III

Teorikurs trinn II og III er neste steg på opplæringen etter trafikalt grunnkurs. Dette kurset tar for seg mer av opplæringen innenfor alt av regler, og gir deg en god hjelp framover til teoriprøven.

Kr 1 900,-


1 kjøretime

1 kjøretime (enkeltime) varer i 45 minutter. Vi kjører både enkeltimer og dobbeltimer. Hvor mange timer du trenger er individuelt, og kommer ann på hvor mye du kan og hvor fort du lærer. Du trenger kjøretimer for å komme til det nivået som trengs for å gå videre til neste trinn.

Kr 670,-


1 dobbeltime

1 dobbeltime varer i 90 minutter. Vi kjører både enkeltimer og dobbeltimer.  Hvor mange timer du trenger er individuelt, og kommer ann på hvor mye du kan og hvor fort du lærer. Du trenger kjøretimer/dobbeltimer for å komme til det nivået som trengs for å gå videre til neste trinn.

Kr 1 340,-


trinnvurdering

Etter trinn 2 og 3 skal det være en trinnvurdering. Det er en kjøretime som skal kjøres selvstendig og en skal gjøre en vurdering på slutten av timen om du har nådd det nivået som skal til for å gå videre til neste trinn.

kr 670,-


sikkerhetskurs på bane,
Glattkjøring

Sikkerhetskurs på øvingsbane/glattkjøring kommer på slutten av trinn 3. Glattkjøring er et kurs hvor vi kjører på en bane på et lukket område. Glattkjørings-banen har åpent hele året. Her får vi prøve å oppleve og erfare hvordan det er å kjøre på et glatt underlag. Glattkjøringskurset varer i 7 timer inkl. tur/retur. Vi kjører på banen til NAF som ligger på Bue, ca 45 min.kjøretid fra Stavanger.

Kr 4 100,-


Trinn 4, sikkerhetskurs på veg, 13 timer

Trinn 4, sikkerhetskurs på veg varer i 13 timer. Kurset kommer på slutten av opplæringen og består av både teori og kjøring.

Bilkjøringens risiko, 90min. kr 800,-

Kjøring i landeveismiljø, 225min. kr 3600,-

Planlegging og kjøring i variert miljø, 180min. kr 2800,-

Refleksjon og oppsummering, 90min. kr 800,-


Trafikant i mørke, Mørkekjøring

Trafikant i mørke (mørkekjøring) er et kurs på kveldstid. Elevene skal sitte på med lærer og ikke kjøre selv. Kurset består av teori og demonstrasjoner. Det vil bli vist demonstrasjoner både når vi er ute å går og fra reelle trafikksituasjoner ute på veien. Kurset er lagt opp slik at elevene skal få en forståelse over riktig lyssbruk, og å forstå at riktig lysbruk gir best mulig sikt. Trafikant i mørke blir bare gjennomført i mørkeperioden.

Kr 1 800,-           Se egen side 

Hvis du har tatt eller skal ta trafikalt grunnkurs hos oss, så får du mørkekjøring til kr 1500,-


Forbikjøring

På forbikjøringskurset lærer du grunnleggende regler om det å ta forbikjøring på en forsvarlig og riktig måte, og uten for høy risiko. Kurset består av 1 time teori og to timer kjøring med forbikjøringsøvelser.

Kr 2 000,-


Førerprøve
(oppkjøring)

Førerprøven (oppkjøringen) tar du på Stavanger trafikkstasjon, Statens Vegvesen på Forus. Selve prøven varer ca 60 minutter. Du leier bil fra trafikkskolen.

kr 2000,-           Se egen side 


I tillegg kommer følgende avgifter:

Baneleie NAF : Kr 1 240,-
Teoriprøve, Trafikkstasjon : Kr 640,-
Gebyr førerprøve :  Kr 1 100,-
Utstedelse av førerkort : Kr 300,-
Foto : Kr 80,-